Friday, February 22, 2008

Water Drop...

hi there welcome back to all my friends..it's been quite a while since the last time i have updated my blog..well nothing much happen...just some few places that i have visited to take some snapshot ...below photos was taken quite long ago when i was feeling bored and i decided to take these snapshot...
as usuall adik ku Bazla la yang jadi mangsa untuk menolong ku...aku suruh la dia jatuh kan cili la..telor penyu la...telor penyu pasal bila jatuhkan tak pecah..or timbul...so just experiment ler...jatuh kan telor penyu dalam besin air...so ini la gambar gambar yang dah di edit oleh ku...
yang merah-merah ni cili...adik ku Bazla la jadi mangsa jatuh kan cili untuk snap gambar ni



merah nyer cili....beberapa kali take baru jadi ...

Splash.....cantik je jatuh..hahaha yang tukang jatuh kan bengang je..habis basah la jgk baju ku



salah satu snap yang aku suka...gambar ni aku ambil bila buka air paip..dari sinki




yang putih macam bola ping pong tu sebenarnya telur penyu..bila jatuh tak pecah or timbul ...hihihi telor penyu pun jadik ler..





manik-manik air kolam...




testing..water splash...







water drop..dari paip sinki...





splash...yang macam bola ping pong ni sebenarnya telor penyu..bila jatuh kan tak pecah or timbul...kalau telor ayam pecah le jadik nyer..



Generate Your Own Glitter Graphics @ GlitterYourWay.com - Image hosted by ImageShack.us

Thursday, February 21, 2008

Jangan Lupakan - Nidji

JANGAN LUPAKAN......
Ku berjalan terus tanpa henti
Dan dia pun kini telah pergi
Ku berdoa di tengah indah dunia
Ku berdoa untuk dia yang kurindu… kan…

Ku mohon untuk tetap tinggal
Dan jangan engkau pergi lagi
Berselimut di tengah dingin dunia
Berselimut dengan dia yang kurindu… kan…

Would it be nice to hold you?
Would it be nice to take you home?
Would it be nice to kiss you...? Ha ah…

Ku mohon untuk tetap tinggal
Dan jangan engkau pergi lagi
Bernyanyilah na na na na… na… hou…

Would it be nice to hold you?
Would it be nice to take you home?
Would it be nice to kiss you…?
Would it be nice to hold you?
Would it be nice to take you home?
Would it be nice to kiss you...? Ha ah…
Interlude: Dm Bb F Am7

Jangan pernah lupakan aku
Jangan hilangkan diriku
Jangan pernah lupakan aku
Jangan hilangkan diriku
Jangan pernah lupakan aku
Jangan pergi dari aku
Hoooo… ooo… uohoo…
Uohoo… uohoo… ooo… o ooo… o ooo…


Generate Your Own Glitter Graphics @ GlitterYourWay.com - Image hosted by ImageShack.us




Wednesday, February 20, 2008

Sedingin Salju..


angin bayu menyapa ku
sedingin salju
lalu hujan berguguran jatuh jua ke bumi ini
menghempas duka itu
bagaikan sembilu menghiris kalbu
mengalir ia tanpa di pinta

kedinginan itu bagaikan racun berbisa
mengalir ia ke segenap sanubari ini
merampas segala nya
diri ini terkapai-kapai
di lambung onak dan duri sembilu

aku tercari cari
bayangan itu
di mana kah ia....
cahaya itu telah hilang sinarnya

butir butiran mutiara jernih ini...
jatuh membasahi bumi
tanpa ada henti nya
aku pasrah...

kedinginan itu akan berkekalan tanpa kesudahan
tiada lagi sinar mentari
untuk menyinari kegelapan ku
tiada lagi pelangi
yang akan menwarnai diriku
tiada lagi bintang
yang akan menyerikan hidupku

kekuatan itu bukan milik ku
lalu terkapai ia mencari-cari
sinar itu agar kembali
walau hanya bayangan cuma

kedinginan itu telah merentap ku
kekuatan itu tiada bagi ku
hanya cinta itu bersemadi
kekal abadi
tiada pengganti
kunci itu milik nya
pintu itu milik nya
kekal selamanya abadi.....




coretan nukilan : cuteduck75 @ Aleeya Afiera

Friday, February 15, 2008

Perjalanan Harian Ku.....

Lagu:Lalala Kerjalah
Artis:Meet Uncle Hussain
La la la Ha...
pening kepala...
Memikirkan tak ada kerja..
Dalam anggun pilu ditohmah
Ah gantung dirimu saja
Ooo, lega rasanya....
Jadi kerja pegawai pemasaran..
Di Pertama...Rupa oh rupa2 nya...
Kerjaan saja...
La la la
Hari hari kerja..La la la
Bosan dengan kerja
La la la
Hidup harus kerja...kerja...
Ahhhh..terpinga-pinga...
Tak puas lagi beradu...
mengantuk~...S
ubuh hingga senja...
Hari hari sama saja...
Ahh..nak bancuh kopi..
Tapi gulanya tak ada...
Minum saja...
Kerja bagai nak gila..
Sama sahaja...
Gelisah..ku gelisah..
Mengenangkan masa depan...
Ku harus kerja..
Ohhh mesti kerja..T
iada ada apa yg percuma...J
ika tiada kerja..
Ohhh, papa kedana...

hihihi seperti Meet Uncle Hussian kata..hari - hari keje - keje...lalala keje ...keje...begitu la perjalananku hari-hari..naik turun LRT or Komunter..nasib la ada transport ni senang sikit nak cepat sampai..kalau drive jauh giler dan jln jem....tempat ku bekerja di KL duduk di Subang Jaya so masa ku banyak di habis kan travel ngan public transport.....ni ada beberapa snapshot yang ku ambil semasa perjalanan pulang dengan LRT...gambar di ambil semasa perjalanan pulang dari KLCC, masa itu aku ada ambil snapshot KLCC..you guys can refer my story on KLCC...so since aku dah bawa camera aku pun ambil la snap shot di KL Central dan Dlm LRT...ini la laluan ku hari-hari...lalalala...keje-keje...hari - hari....

Generate Your Own Glitter Graphics @ GlitterYourWay.com - Image hosted by ImageShack.us





baru lepas station Taman Jaya

menghala ke Station Taman Paramount..hihihi ada tasik lagi..sejuk mata memandang


cantik permandangan tasik..petang-2 ramai jgk orang jogging di tasik ini..aku tgk je la sampai rumah pun belum..camne nak jogging



menuju ke station terakhir...




baru melepasi station Asia Jaya



KL Central...tempat ku duduk dan berehat sementara turun ke bawah untuk transit naik komuter,kat sini sunyi skit tak crowded..


mesin ticket komunter..check point berlepas ke komunter station




orang ramai menunggu LRT di station KL Central




begini la keadaan sibuk pada pukul selepas 5.30 petang..orang ramai tengah tunggu LRT di Station KL Central





ruang legar ..ground floor KL Central...




Papan Tanda waktu perlepasan komuter ke destinasinya..



naik komuter jangan lupa beli ticket.. mesin ticket komuter



yummy sedap nya candy...sementara turun boleh singgah beli candy..


jelly..sweets anyone...















Thursday, February 14, 2008

Cinta Di Akhir Garisan Versi Jejaka Poyo

video

aku dapat video Ni dari email yang kawan ku hantar...lagu Cinta Di Akhir Garisan tapi versi jejaka poyo ...siap posing maut tu....ni mesti student tengah boring giler tak tahu nak wat apa....

Wednesday, February 13, 2008

Take A Walk At The Lake and Playground

gambar yang first teratas ini ku ambil sewaktu berkunjung ke Tasik di Kepong....kat sini famous tempat untuk bermain layang-layang..tapi aku tak dapat ambil gambar pengunjung yg main layang-2..sewaktu ku sampai ada la 2 - 3 orang saja yang ada main layang-2...gambar di bawah seterusnya adalah..gambar di taman permainan kawasan rumah ku tapi bukan di kawasan rumah ku..aku dan adik ku telah pergi ke taman perumahan seberang jalan..al-kisah la..waktu tu tengah boring la ni..so aku mengajak adik ku untuk ambil gambar di taman ini...nasib la tak de orang so itu taman kita orang yg punya...posing sini posing sana..hihihihi tak de orang yang kacau...klu tak ..malu la jgk kan nak ambil gambar dah la kat gelongsor..oleh kerna gelongsor ni warna-warni..so agak menarik utk ambil shot di sini..
pemandangan Tasik di Kepong Jaya...

Taman Riadah Di Kepong Jaya


Track Jalan Menghadap ke Tasik..Di Kepong Jaya



Ada juga orang memancing di Tasik ni..hihihihi ada ke ikan tu..?


Track Jogging Di Taman Kepong Jaya



tangga spring?aiseh macam mana nak panjat ni



pondok telefon ni ada lagi..seribu satu kenangan spot ni..mula nyer pertemuan yg tak kesampaian...adik ku Bazla posing


Me & My Sister Bazla..wondering around taking photos


chewah apa la yang di menung kan tu Bazla?



gelongsor Hijau....



suatu petang di Taman bersama adik ku...


ambil shot dari atas gelongsor...nice colour...



buai laju-laju....



shot dari bawah terowong gelongsor



bangunan di belakang tu Tadika,agak nye budak2 ni mesti ada terlepas main kat sini



beg camera ku...



"hello...anybody down there?"


shot dari tepi terowong gelongsor...


Tuesday, February 12, 2008

Bila Nak Saksi - Spider



Generate Your Own Glitter Graphics @ GlitterYourWay.com - Image hosted by ImageShack.us






Generate Your Own Glitter Graphics @ GlitterYourWay.com - Image hosted by ImageShack.us







Wajah mu kerap ku mimpi


Wajah mu sering ku puja


Buatku terasa sepi


Kala ku bukakan mata



Kau masih belum pun ku punya


Rinduku masih kau tak peka



Cintamu kerap ku mimpi


Cintamu sering ku damba


Buatku terasa sedih


kala ku bukakan mata



Kau masih belum pun ku dakap


Rinduku masih kau tak singkap



Bila nak saksi


Kau datang terkulai


Bila nak saksi


Kau datang membelai


Bila nak saksi


Cintaku sampai



Dirimu kerap ku mimpi


Dirimu sering ku khayal


Aku angan-angankan


Kau dapat bersama



Nyatakan cinta yang terpendam


Membina istana tersergam



Bila nak saksi


Kau datang terkulai


Bila nak saksiKau datang membelai


Bila nak saksi


Cintaku sampai


Bila nak saksi


Cintamu kugapai



Bila Nak Saksi











emmm lagu yang mendamai kan...tapi shahdu...kau masih belum pun ku punya..bila la nak saksi.....